TFP : Een gratis fotosessie in ruil voor uw tijd

Dit is een gebruikelijk systeem tussen mensen die als hobby "fotomodel" hebben en fotografen.

Het "fotomodel" geeft zonder enige financiële vergoeding tijd voor het maken van een fotoreeks. De fotograaf bezorgt het fotomodel een aantal opnames, het fotomodel kan hiermee een eigen portfolio opbouwen. Anderzijds mag de fotograaf deze gebruiken voor website, tentoonstellingen en aanverwanten zonder dat hij hiervoor rechten aan de gefotografeerde persoon moet betalen. Een aantal gemaakte foto's kunnen ook commercieel gebruikt worden zonder dat dit op voorhand wordt meegedeeld.

Ik gebruik dit systeem enkel nog voor artistieke foto's en vrij werk . De foto's worden effectief gebruikt voor wedstrijden, tentoonstellingen, publicaties.... maar kunnen ook verkocht worden op eender welke manier en eender waar op de wereld.

Wat vraag ik van u ?

Een aantal foto's nemen in een studio kan best wat tijd vragen. Ik vraag dat u hiervoor minimum 3 uur neemt zodat we de tijd hebben om samen naar mooie resultaten te werken. De stijl van foto's die we maken spreken we op voorhand af.

Meer inlichtingen of een voorstel van u : mail naar info@rafvandenbogaert.be

Wat krijg je hiervoor ?

Samen bekijken we de foto's en wissen we diegene die technisch niet juist zijn of waar je zelf niet achter staat. Nadien krijg je een selectie in elektronisch formaat toegestuurd. Je belooft dat als je ze ergens publiek gebruikt deze website zal vermelden als copyright. Dit kan zijn op je eigen website, een portfolioboekje, brochures of social media, met andere woorden: ter promotie van jezelf als model.

Vergoeding ?

Even voor de duidelijkheid op mailtjes die ik al eens krijg met aanbiedingen. Al het bovenstaande gebeurt zonder enige vorm van vergoeding in eender welke richting. Ik heb nog nooit een "model" betaald en ik ga dat ook nooit doen. Je krijgt de foto's gratis op bestanden, niet op afdrukken. Je weet ook dat ik mogelijk de foto's waar je op staat kan verkopen of publiceren zonder dat je dat enig recht op een vergoeding geeft.

Duurtijd ?

Foto's die met dit systeem gemaakt zijn worden mogelijk verspreid en kunnen onmogelijk terug geroepen worden. Er is dus geen "einddatum" aan deze overeenkomst.

Wie ?

Ik stel geen lichamelijke eisen of een niveau van ervaring aan diegene met wie ik op dit systeem samenwerk. Anderzijds is dit systeem niet ontworpen om een eenmalige gratis fotoshoot te krijgen. Ik moet op de een of andere manier kunnen zien dat model staan minstens je hobby is en je dit meer doet bij meerdere fotografen.

Overeenkomst

Op voorhand maken we een overeenkomst “Model release” op. Een voorbeeld hiervan kan je onderaan op deze pagina downloaden.

Meer over weten ?

Gewoon eens contact opnemen zodat ik u alles kan uitleggen en je alle vragen kan stellen. Goed beseffen dat een foto niet altijd terug te roepen is eens hij gepubliceerd is. Ook dat er mensen zijn die zich niet aan de copyright regels houden en foto's van deze site of sociale media afhalen en ergens plaatsen waar ze niet thuishoren.

Model Release TFP
PDF – 46,6 KB

De prijs van 40€ is een borg die je terug krijgt op het moment van de fotoshoot. Annuleren kan kosteloos tot 48uur voor de fotoshoot, daarna verlies je deze borg.

Het thema en soort foto's die gemaakt worden is in overleg.

Kies een tijdslot dat je aanwezig bent.