zelfportret fotograaf Raf

Raf Van den Bogaert (1969, BE) is een getalenteerd fotograaf gevestigd in Antwerpen.

Reeds op jonge leeftijd was hij al gefascineerd door schoonheid in al zijn vormen, de natuur, mensen, design en architectuur… Creatief bezig zijn zat er van jongs af aan in en daar is de basis gelegd voor het werk dat hij vandaag maakt.

Raf zijn verhaal in de fotografie startte als 17-jarige in de doka van een vriend. Later volgde een opleiding fotografie aan het SISA waar hij de taal van het beeld onder de knie kreeg. Geïnspireerd door de meesters als Helmut Newton en Richard Avedon begon zijn zoektocht naar een eigen stijl.

Door te experimenteren met oude technieken en deze toe te passen in een hedendaags jasje ontwikkelde hij zijn eigen genre. Deze stijl kan je het best omschrijven als modern maar toch tijdloos. In zijn sobere monochrome beelden speelt hij met licht en schaduw en herleidt zo naar de essentie. Altijd op zoek naar de schoonheid van imperfectie creëert hij elegante composities die grafisch en soms minimalistisch zijn met een vleugje surrealisme.

Bij zijn opnames start hij rond een concept maar laat zich dan inspireren door het moment en onderwerp, eenvoudig en puur op gevoel. Wie met Raf samenwerkte beschreef deze ervaring als: aangenaam, relax, zeer creatief en professioneel waarbij eerlijkheid en respect een hoge waarde hebben.

Zijn fine art prints worden gemaakt met liefde voor het vak en de beste materialen. De houtskooltinten ontroeren en geven de werken de look alsof je een modern schilderij bekijkt.